Bitcoin’s rally tot $16.000 is te kort gekomen, maar het was toch leuk. Vooral de altcoins van de markt hebben tijdens deze korte rally geleden, voordat ze weer op de weg naar herstel gingen. Dit brengt ons bij de volgende vraag – Hoe zit het met Bitcoin? Is de top binnen?

Wel, het is eenvoudig. We zullen een van de twee scenario’s in de nabije toekomst zien,

Aan tegendraadse mensen die zich afvragen of Bitcoin zal crashen, nou ja, dat zal het niet.

Het eerste scenario is onwaarschijnlijk, vooral gezien de recente reis van Bitcoin en de stijging van 40% in slechts 20 dagen.

Dus, standaard is het tweede scenario het scenario dat binnenkort zou kunnen gebeuren, en dit zou betekenen dat de lokale top erin zit. Hier zijn 3 redenen waarom dit de lokale top is.

Dieptegrafiek

Volgens de bijgevoegde grafiek is er, althans voorlopig, sprake van een enorme verkoopdruk. We zien ook een enorme buy-wall [van $6 miljoen] voor Bitcoin tegen $14.970.

Echter, een steile verkoopsmuur [van $9 miljoen] is ook zichtbaar op hetzelfde niveau. Bovendien gaat de sell-wall omhoog naar $12 miljoen voor BTCUSDT.

Financieringspercentage

Het financieringspercentage geeft het aantal korte broeken v. longs in een beurs weer. Als de dekkingsgraad positief is, betekent dit dat veel gebruikers het goed kopen en dat deze gebruikers de gebruikers die het goed kopen zullen betalen.

Het tegenovergestelde is waar voor een negatieve financieringsgraad, want hier betalen de shorts de longs. Uit de grafiek blijkt dat de “long-euphoria” op 6 november op de meeste beurzen op leek te raken.

Hoewel het positief bleef op het moment van schrijven, was het dompelen, wat wijst op de uitputting van de stieren op de markt.

Trend

Tot slot toonde de trendgrafiek aan dat Bitcoin met succes was geklommen tot ~ $16.000, maar daarbij heeft het tot nu toe één pullback opgemerkt. Met behulp van de Trend-based-Fibonacci tool kunnen we een daling verwachten naar het $13.0000-niveau, een die zich aan de top van de vorige impulsgolf bevindt.

In een veel ernstigere situatie, kunnen we verwachten dat de pullback naar beneden te gaan naar de 0,786-Fibonacci niveau op $ 12.780.

Tot slot, al deze metriek wijzen erop dat er binnenkort een daling komt en dat de lokale top binnen is.