Voor sommige retailbeleggers zijn Grayscale’s beursgenoteerde trusts de enige manier om blootstelling aan cryptocurrencies te krijgen, zegt Arcane Research.

In het kort

Vroege beleggers in de activa die opgesloten zitten in de Grayscale trusts voor Litecoin en Bitcoin Cash maken enorme winsten, slechts twee dagen nadat de trusts publiekelijk zijn begonnen te handelen.

De Grayscale Litecoin Trust handelt met een premie van 753%, volgens gegevens van Arcane Research, sinds de lancering op maandag. De Grayscale Bitcoin Evolution Trust, die op hetzelfde moment werd gelanceerd, handelt met een premie van 351%.

De Trusts, die in april 2018 openden, vroegen geaccrediteerde investeerders (d.w.z. zeer rijk), die tot nu toe $29.2 miljoen hebben opgebracht voor de Bitcoin Cash Trust en $19.5 miljoen voor de Litecoin Trust. Grayscales zorgt voor het papierwerk en de beveiliging.

Vervolgens maakte Grayscale deze trusts maandag publiekelijk verhandelbaar. Dit betekende dat de onderliggende activa in de trusts als aandelen zouden worden verhandeld. Dit stelt kopers in staat om te investeren in cryptocurrency, in dit geval Litecoin en Bitcoin Cash, zonder dat ze de moeite hoeven te nemen om de eigenlijke munten van een beurs te kopen en die fondsen zelf aan te houden.

Leer Etherische Ontwikkeling, 11-weekse Online Bootcamp & Certificering

De registratie staat open voor ConsenSys’ toonaangevende Blockchain Developer Online Bootcamp! Zelfstandig met 1-op-1 mentorschap, toegang tot de gemeenschap en nog veel meer.

Maar waarom zouden de aandelen met een premie worden verhandeld als de aandelen de onderliggende cryptocurrency vertegenwoordigen?

Volgens Arcane Research is één van de belangrijkste redenen dat het verhandelen van deze fondsen de enige manier is waarop Amerikaanse retailbeleggers (d.w.z. gewone Joe Schmoes) kunnen investeren in cryptocurrency’s via hun 401Ks.

De hoge premies voor de Litecoin en Bitcoin Cash Trusts worden gedeeld met andere cryptocurrencies. Momenteel handelt de Ethereum Trust tegen een premie van 93%, en begin juni tegen een premie van 804%, volgens Arcane. De Bitcoin Trust handelt momenteel tegen een premie van 23%, vond het.

“De premies laten zien dat de publieke vraag naar crypto blootstelling hoog is, en dat de markt rijp is voor een ETF,” zei Arcane.

SEC is er niet van overtuigd dat er een “echte” Bitcoin-markt bestaat, ontkent de Bitcoin ETF van Bitwise.

De SEC heeft het voorstel van Bitcoin ETF van Bitwise Asset Management afgewezen, waardoor de laatste kans op het debuut van een Bitcoin ETF op een beurs in 2019 verkeken is. Na het weigeren van meerdere aanvragen…

Een ETF, oftewel een beursgenoteerd fonds, is een financieel product dat mensen de mogelijkheid biedt om aandelen te kopen in indexen die een pakket aan activa volgen. De SEC heeft meerdere malen voorstellen voor een Bitcoin ETF afgewezen met het argument dat de crypto- en Bitcoin-markt nog steeds volop gemanipuleerd wordt.

“Er zijn in feite manieren om met toezichthouders te werken aan de activaklasse binnen de bestaande kaders, maar ze zijn gewoon nog niet klaar om een ETF goed te keuren”, zei de directeur van Grayscale, Michael Sonnenshein, vorige maand in een interview.