Er is geen tekort aan cryptocurrency portemonnees die beloven om de digitale activa van gebruikers veilig te houden, maar in een subsector die zich met warpsnelheid beweegt, is Coin.Space Founder Jonathan Speigner gericht op de fundamenten: het toevoegen van functies, het ondersteunen van nieuwe munten, en het aan boord nemen van nieuwe gebruikers. Speigner, een veteraan in de industrie, heeft vele rivalen zien komen en gaan sinds de lancering van het platform in 2015, toen de prijs van de bitcoin in de lage honderden lag.

The Path to Mainstream Crypto Adoption

De waarde van bitcoin is niet het enige dat is veranderd sinds Speigner een low-fee crypto portemonnee voor beginners heeft gemaakt. Het digital asset-ecosysteem is exponentieel gegroeid, met tal van projecten die de grenzen van de technologische innovatie verleggen. Van de ICO-boom tot de geboorte van stalmunten via de Cash App en Facebook’s Libra, het landschap is onmetelijk veranderd. Terwijl Speigner er trots op is dat hij “meer dan 20 miljoen portemonneegebruikers heeft bereikt en door zo veel beginnende cryptogebruikers over de hele wereld is gebruikt”, wil hij de industrie graag helpen om naar het ongrijpbare volgende niveau te gaan: de mainstream adoptie.

Er zijn geen vaste criteria om te bepalen wanneer een dergelijk niveau zal zijn bereikt, maar de recente ontwikkelingen voorspellen veel goeds: in juni brak het nieuws dat PayPal (NASDAQ: PYPL) de directe verkoop van cryptocurrency aan zijn 325 miljoen gebruikers zou uitrollen. De betalingsgigant Mastercard (NYSE: MA) heeft ondertussen geholpen om crypto-fiat-betaalkaarten aan te drijven; het heeft ook net een testplatform gelanceerd om de “uitgifte, distributie en uitwisseling van digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) tussen banken, financiële dienstverleners en consumenten te simuleren”.

Terwijl sommigen geloven dat CBDC’s een negatieve invloed zullen hebben op cryptocrèmes zoals bitcoin, geloven anderen – zoals Grayscale Investment (OTCMKTS:GBTC) CEO Barry Silbert – dat ze de weg zullen vrijmaken voor institutionele interesse.

“Ik vind het interessant en bemoedigend dat mensen als Mastercard en de Bank of America een jaar geleden cryptotransacties hebben verboden”, zegt Jonathan Speigner. “De laatste holdouts zijn regeringen en financiële instellingen geweest, dus ik zie dit als het begin van een aantal echt grote veranderingen voor crypto en vroege adoptanten van crypto-portemonnees.

“Terwijl Coin.Space een wereldwijd merk is, zal de Bank of America – die een patent heeft aangevraagd voor een crypto-inclusieve digitale valutaportefeuille – meer dan waarschijnlijk alleen worden aangeboden aan gebruikers in de VS. Ik hoop dat Mastercard een meer globale aanpak heeft.”

Ze zullen het zeker moeten doen, als ze proberen om de onbanken te bankieren, een gemeenschappelijk genoeg doel aangeprezen door Fintech bedrijven, vooral die in de cryptosfeer. Speigner heeft gewerkt aan de technische kant van de beveiliging en aan cryptocurrency en cloud computing, en begrijpt de uitdagingen van het bereiken van een dergelijke ambitie – maar hij blijft onversaagd.

“Alles wat de onbanken helpt waar ik achter sta,” legt hij uit, verwijzend naar de ontluikende gedecentraliseerde financiële (defi)-beweging die de toegang tot financiële diensten wil verbreden en waarvan de producten ook het lenen en uitlenen omvatten. “Vanaf de eerste dag hebben we hetzelfde doel gehad, en ik ben er het meest trots op dat we dat in zoveel landen hebben bereikt, met miljoenen cryptotransacties. Het is erg vroeg met defi, en er zal veel werk te doen zijn. We zijn altijd aan het kijken om te zien hoe dingen als defi meespelen en helpen met portemonnee adopties. We hebben een aantal spannende partnerschappen in het werk met enkele defi leiders, eigenlijk.”

A Crypto Wallet That’s Pro-Privacy

Bitcoin Trader werd ontworpen als een digitale valuta die niet gemanipuleerd kon worden door de autoriteiten, een veilig bezit dat individuen in staat stelt om hun eigen financiën direct te beheren zonder te vertrouwen op bewaarnemers. Veel gebruikers hebben echter nagelaten om de eigendom van hun privé-sleutels te behouden, wat betekent dat hun fondsen op gecentraliseerde cryptocentrische valutawissels zitten die berucht genoeg zijn voor kwaadaardige aanvallen. Alleen al dit jaar is er $1,4 miljard gestolen van crypto-gebruikers, waarvan een groot percentage is gestolen van onveilige handelsplatformen.

Coin.Space, een niet-custodiale portemonnee, is een ander voorstel, waarbij gebruik wordt gemaakt van AES-256 en BIP 39 passphrase encryptie en een viercijferige pincode voor toegang tot de portemonnee. De portemonnee is ook ingeschakeld met Tor en VPN ondersteuning, en het is ontworpen om ervoor te zorgen dat zelfs degenen met een lage bandbreedte verbindingen nog steeds transacties kunnen maken.

“Beveiliging is onze eerste prioriteit geweest en het grootste deel van onze routekaart is gericht op het toevoegen van meer beveiliging voor onze gebruikers”, legt Speigner uit. “Beveiliging op hardwareniveau in een mobiele portemonnee zal een primeur zijn in de industrie. Tor- en VPN-ondersteuning zijn toegevoegd vanwege verzoeken van klanten, omdat sommige gebruikers een extra beveiligingslaag wensen. Ze zijn in het verleden ook nodig geweest voor gebruikers die door de overheid hebben geprobeerd cryptografie te blokkeren.

“Aangezien we geen gebruikers loggen of volgen, kan ik niet zeggen welk percentage van de gebruikers VPN of Tor gebruiken, maar we willen er zeker van zijn dat als ze dat om hun eigen redenen nodig hebben, we dat extra niveau van privacy voor hen ondersteunen.”

Bullish op Bitcoin

Het maakt niet uit hoe nuttig of rijk aan functies ze zijn; voor veel mensen zullen crypto portemonnees altijd synoniem zijn met bitcoin. Als de munt een klap krijgt, lijdt ook het concept zelf van een crypto portemonnee daaronder. Dus, wat zijn Speigner’s indrukken van bitcoin na de gebeurtenissen van 2020, waarbij BTC het weerstandsniveau van $10.000 meer dan eens heeft gebroken?

“Ik ben bullish op crypto, begrijp me niet verkeerd – ik heb vijf jaar lang Coin.Space gebouwd omdat ik geloof dat het de toekomst is. Maar de emotionele achtbaan van het wel en wee van BTC, ETH of welke andere crypto dan ook is iets wat ik heb geleerd om aan de kant te zetten. We houden ervan om ons te blijven focussen op het toevoegen van nieuwe functies en het ondersteunen van nieuwe munten en andere trends. Uit wat ik heb gezien, denk ik dat BTC in de buurt zal zijn en in de nabije toekomst aan de maatstaf zal blijven.

Wat er ook gebeurt, het is onwaarschijnlijk dat de CEO afwijkt van zijn missie om Coin.Space’s status van premier crypto portemonnee te verstevigen, met 20 miljoen gebruikers in meer dan 20 landen. Nu de concurrentie intensiever is dan ooit, en PayPal en Mastercard zich in de cryptowereld begeven, zal het geen sinecure zijn.